COACHING

Radeloos ben je, want je wilt je zoon helpen, je ziet dat je dochter het moeilijk heeft, maar je weet niet (meer) wat je voor je hem of haar kunt doen. Je wilt het niet ‘overnemen’, maar het doet je zoveel verdriet om de struggle van je kind te zien.

 

Je weet dat het meer is dan alleen deze ene lastige situatie. Als er NU niets ‘geleerd’ wordt, zal het steeds weer terugkomen. Voel jij je steeds weer machteloos en verdrietig, zal je zoon of dochter steeds weer moeite hebben met dit soort situaties en lijkt alles uiteindelijk behoorlijk uitzichtloos, met alle negatieve gevolgen van dien.

 

Als je zoon NU niet ‘leert’ hoe hij anders met deze lastige situatie om kan gaan, zal hij morgen, overmorgen of volgende week na een soortgelijke situatie wéér zo boos reageren. Als je dochter NU niet ‘leert’ wat er in haar hoofd en lijf gebeurt en hoe ze dat kan veranderen, zal ze zich de volgende keer dat iets niet gaat zoals zij dacht dat het zou gaan, wéér verdrietig of gefrustreerd terugtrekken.

 

Tot nu toe heeft niets wat je hebt geprobeerd echt geholpen. De gesprekken, de preken, de ‘puur er zijn’ momenten, het naarstig zoeken naar een oplossing  en het negeren van het probleem. Niets heeft langdurig effect, steeds weer zit je dochter intens verdrietig op haar kamer en sluit ze zich (letterlijk en figuurlijk) van iedereen af. Steeds weer komt je zoon vol spanning en boosheid thuis na een dag op school of na het buitenspelen met vrienden. Steeds opnieuw komt je kind thuis (van school , een speelafspraak, een visite of een uitje) met frustratie over dingen die niet gingen zoals verwacht, over mensen die dingen wel of juist niet deden die niet goed zijn gevallen bij je kind of met frustratie over zijn of haar eigen acties die zo anders uitpakten dan verwacht.

 

Hoe zou het zijn als je zoon met enthousiaste verhalen thuiskomt na een speelafspraak, als je dochter zich niet meer zoveel zorgen maakt over wat anderen van haar vinden, als je zoon niet meer zo lang piekert over iets wat dagen geleden is gebeurd.

 

Hoe zou het zijn als jij de tools en kennis hebt om je kind te helpen op de momenten dat het even niet gaat. Als je samen met je kind weet welke acties, welke gesprekjes, welke hulpmiddelen in te zetten zijn om lastige situaties aan te kunnen, om hen te helpen zelf invloed te hebben op hun gedachten, gevoel en gedrag, zodat de lastige situatie niet meer lastig is voor ze.

 

Klinkt dit als muziek in je oren? Is dit wat jullie nu nodig hebben? Neem dan contact met mij op. In mijn praktijk help ik ouders en kinderen inzicht te krijgen in de kracht van hun gedachten en hoe deze hun gevoelens en gedrag beïnvloeden. Maar ook hoe zij zelf invloed op hun gedachten en dus hun gevoel en gedrag kunnen hebben. Ik laat ouders en kind inzien hoeveel mooie kwaliteiten en talenten ze hebben en hoe ze die in kunnen zetten op momenten waarop het lastig lijkt te worden. Ik geef ouders en kinderen inzichten en tools, zodat ze na een aantal sessies zelf moeilijke situaties niet meer als moeilijk zullen ervaren, omdat ze weten wat ze zelf kunnen veranderen in denken en in doen.

 

Hoe verloopt zo’n coachingstraject?

  • Als eerste hebben we een (gratis) kennismakingsgesprek waarin we uitzoeken of het goed voelt om samen aan de slag te gaan. Dit gesprek is alleen met de ouder(s), telefonisch of in mijn praktijk aan de Pastoor vd Heijdenstraat in Waalre en duurt ongeveer een half uur.
  • Als het goed voelt, maken we een afspraak voor een intakegesprek van ongeveer anderhalf uur, waarbij we echt in detail ingaan op de hulpvraag, de situatie, de zorgen, wie vooral gebaat zal zijn bij coaching en wat ik voor jullie kan betekenen. Dit gesprek is meestal alleen met de ouders, maar we kunnen ook besluiten dat het beter is als jullie kind ook bij dit gesprek aanwezig is.
  • Als we na deze twee contactmomenten overgaan tot coaching, zullen er een aantal coachingssessies van een uur Dit kunnen sessies zijn met alleen de ouder(s), met alleen het kind of met een ouder en het kind samen.
  • Na 3 tot 4 sessies hebben we een tussentijds evaluatiegesprekvan ongeveer een half uur om te kijken of we op de goede weg zijn en of iedereen tevreden is. Tijdens dit gesprek besluiten we of er nog een aantal sessies zullen volgen.
  • Na de laatste sessie volgt altijd een afrondend gesprek met de ouders. Dit gesprek zal maximaal een uur duren.
  • Bij coaching van een kind volgt na het afrondingsgesprek nog een ‘sessie’ van een half uur waarin we een door het kind gekozen activiteit in de praktijk doen om het traject officieel af te sluiten. Indien alleen de ouders zijn gecoacht, is het afrondende gesprek de officiële afsluiting.
  • Een week of zes na het afrondende gesprek volgt een terugkomsessie, om te bespreken hoe het gaat en of er nog vragen zijn.

 

Wat kost zo’n coachingstraject?

Zoals gezegd is het kennismakingsgesprek gratis. Voor het intakegesprek van anderhalf uur reken ik € 75,- en de sessies kosten € 65,- voor een uur. Overige gesprekken zoals het evaluatie-, het afrondingsgesprek en de terugkomsessie kosten € 50,- per uur. Het gemiddelde aantal sessies is vijf, wat betekent dat het gemiddelde bedrag voor een coachingstraject (inclusief intakegesprek, tussentijdse evaluatie, afrondingsgesprek en de terugkomsessie) € 525,- is.

 

Wat levert zo’n coachingstraject op?

Na het doorlopen van het coachingstraject heb jij als ouder handvatten voor het omgaan met het gedrag van je kind en weet je kind ook wat het zelf kan doen om minder vaak boos en gefrustreerd te raken, minder te piekeren, zich minder zorgen te maken. Na afloop heb je allerlei tips en handvatten waarmee je je kind kunt helpen. Heb je inzichten en kennis waardoor je je niet meer zo radeloos en machteloos voelt als je kind het moeilijk heeft. Je hebt dan tools in handen waarmee je gericht het gedrag, de gedachten en het gevoel van jezelf en van je kind kunt ‘sturen’, zodat jullie allebei weer vrolijker en meer ontspannen door het leven gaan. Zodat jullie niet meer gefrustreerd, boos en/of verdrietig hoeven te zijn omdat bepaalde dingen niet gaan zoals jullie willen. Na afloop van het coachingstraject voelen jullie je allebei OKIDOKI.

 

Is dit iets voor jou en voor je kind? Neem dan snel contact met mij op. Bel me op 06 – 477 59 139 of stuur me een mail via info@okidokikindercoaching.nl Je kunt er ook voor kiezen om onder het kopje CONTACT op de website een contactformulier in te vullen en op te sturen.

 

Doe het vandaag nog, zodat je deze week nog een steuntje in de rug voelt en weet dat je die frustratie dat verdriet en die machteloosheid niet lang meer hoeft te ervaren.

TOT SNEL?!

Groeten Hiske