WORKSHOPS

OKIDOKI Kindercoaching verzorgt ook workshops. Met behulp van deze workshops leren ouders, opvoeders en professionals omgaan met en reageren op emoties van kinderen. Door verder te kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van een kind, wordt duidelijk wat de onderliggende emotie van het kind ons eigenlijk wil vertellen. Door een kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten, kan het zich ontwikkelen tot een zelfbewuste volwassene vol zelfvertrouwen.

Er is bij OKIDOKI Kindercoaching keuze uit drie soorten workshops:

  • een introductieworkshop
  • een driedelige workshop waarin in drie bijeenkomsten de basisemoties boos, bang en bedroefd behandeld worden.
  • drie losse workshops ieder met een specifieke emotie als onderwerp (boos, bang en bedroefd)

 

Alle workshops zijn ontwikkeld door Susan van Asten van SOS Kinderen en Emoties.

OKIDOKI Kindercoaching mag deze workshops verzorgen als gecertificeerd aanbieder.

 

Introductie workshop

Voor ouders/opvoeders en voor professionals geef ik een korte introductie workshop die dieper ingaat op hoe om te gaan met de emoties van kind(eren). De workshop is laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt.

In ruim een uur ga ik met de deelnemers in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust in huis. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze meteen mee aan de slag kunnen.

Deze introductie workshop kan ik ook tijdens een ouderavond of teamvergadering op school of bij de kinderopvang verzorgen. Dus ook scholen en de kinderopvang nodig ik van harte uit om contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Driedelige of drie losse workshops BOOS, BANG en BEDROEFD

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen, waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties, wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. Terwijl dat juist is wat kinderen nodig hebben: Hulp bij het leren omgaan met emoties! En het is onze taak als opvoeder(s) ze daarbij te helpen en te ondersteunen.

Vanuit deze overtuiging heeft Susan van Asten van Kinderen en Emoties een driedelige workshop ontwikkeld waarin het omgaan met de basisemoties BOOS, BANG en BEDROEFD in detail wordt behandeld.

Het motto van de workshops is:

Opvoeden is ruimte geven aan emoties 

én grenzen aan gedrag” 

Ik ben gecertificeerd aanbieder van deze SOS workshops en heb besloten dat ik ouders/opvoeders en professionals naast de driedelige workshop ook de mogelijkheid wil geven om alleen dïe specifieke emotie te kiezen waar zij de meeste moeite mee hebben.

Vandaar dat ik naast de driedelige workshop ook drie losse workshops aanbied: een over de emotie BOOS, een over BANG en een over BEDROEFD. In alle workshops (de driedelige en de drie losse) krijg je diverse handvatten aangereikt op het gebied van deze specifieke emotie(s) om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

Tijdens de workshops krijgen de deelnemers bruikbare tips voor het werken aan zelfvertrouwen (van jezelf en van het kind) en wordt iedereen geïnspireerd om op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de algemene werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben.

In de workshop BOOS leer je onder andere ook hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen. Omgaan met de angst van je kind leer je in de workshop BANG en hoe je om kunt gaan met het verdriet van je kind wordt specifiek behandeld in de workshop BEDROEFD.

De workshops vinden plaats op het moment dat er interesse is, er zijn dus geen vaste data en tijdstippen voor vastgelegd. Het maximaal aantal deelnemers is 8 en er is geen minimum aantal deelnemers. Met andere woorden als je graag in je eentje een workshop wilt volgen, dan kan dat bij OKIDOKI Kindercoaching.

De driedelige workshop bestaat uit drie bijeenkomsten waarbij de eerste bijeenkomst vooral gaat over de emotie boos, de tweede vooral over de emotie bang en de derde over de emoties bedroefd. Voordeel van de driedelige workshop is dat er tijdens de tweede en derde bijeenkomst nog even wordt teruggegrepen op de emoties die eerder zijn behandeld, zodat je eventuele ervaringen met die emoties nog kunt bespreken en we daar nog wat dieper op in kunnen gaan. Dit is uiteraard niet mogelijk bij de losse workshops, omdat daar geen volgende bijeenkomst gepland staat. Voordeel van de losse workshops is dat er geen tijd ‘verloren’ gaat door gesprekken over een andere emotie. De workshops/bijeenkomsten duren ieder ongeveer 2 tot 2,5 uur.

De kosten voor de  worshops zijn:

Workshop BOOS (bijeenkomst van 2,5 uur) € 35,- per persoon
Workshop BANG (bijeenkomst van 2,5 uur) € 35,- per persoon
Workshop BEDROEFD (bijeenkomst van 2,5 uur) € 35,- per persoon
Driedelige Workshop (drie bijeenkomsten van 2,5 uur) € 95,- per persoon
“De gids over emoties bij kids” (verplichte aanschaf bij deelname aan workshop) € 5,- (9,95 in winkel)
Introductieworkshop (bijeenkomst van ruim 1 uur) € 15,- per persoon

Als je nog vragen hebt over de workshops of als je je wilt aanmelden ga dan naar het tabblad CONTACT