WORKSHOP

Grip op Boosheid

 

👿 Waarom lukt het me nou niet om gewoon rustig te reageren?

😕 Vreselijk dat hij steeds zo ontzettend uit zijn slof schiet als het even niet gaat als hij wil!

😯 Wat kan ik doen als ze steeds ontploft als ik haar vraag iets op te ruimen?

😥 Ik weet het echt niet meer! Hoe kan ik hem helpen met die enorme boosheid?

 

Zou één van bovenstaande zinnen een QUOTE VAN JOU kunnen zijn? Heb jij regelmatig dit soort gedachten en weet je echt niet meer wat je kunt doen om die boosheid te verminderen?

 

Lees dan hieronder hoe de workshop “Grip op boosheid” je kan gaan helpen. Ik verzorg deze workshop voor ouders/opvoeders zoals jij. Vaders en moeders die heel graag hun kind willen helpen met die snel opkomende boosheid die zorgt dat hun leven (en dat van de overige gezinsleden) niet zo fijn is als jullie zouden willen.

 

Tijdens de workshop Grip op boosheid

  • krijg je tips hoe je grip krijgt op de boosheid van je kind
  • leer je hoe onze gedachten invloed hebben op onze gevoelens en ons gedrag,
  • krijg je inzicht in wat je kind nodig heeft van jou
  • ga je begrijpen dat er altijd een behoefte zit achter gedrag,
  • krijg je oefeningen om te leren hoe je omgaat met die boosheid
  • ga je inzien welke vaardigheden nodig zijn om anders te reageren en te denken,
  • maak je kennis met verschillende manieren van communiceren waaruit je kunt kiezen,
  • krijg je informatie over het belang en de functie van emoties
  • en nog veel meer.

Met behulp van al deze kennis, inzichten, tips en tools krijg je meer grip op de boosheid van je kind en kunnen jullie ervoor zorgen dat die emotie niet (meer) escaleert!

INHOUD workshop Grip op boosheid

In de workshop zitten veel actieve momenten waarin we gaan oefenen met materialen die helpen bij het bespreken en helder krijgen van emoties, we oefenen met variaties van gesprekken met kinderen, de deelnemers gaan zelf nadenken over hoe zij thuis grip krijgen op emoties en we bespreken verschillende vaardigheden die nodig zijn in bepaalde situaties. Ook zijn er allerlei relevante prentenboeken, spelletjes en andere materialen om in te kijken en om mee te oefenen. Uiteraard zijn deze actieve momenten tijdens de workshop “Grip op boosheid” specifiek gericht op de emotie boos.

Daarnaast geef ik tijdens de workshop algemene informatie die je gaat helpen om te begrijpen wat er gebeurt in ons brein in verschillende situaties, wat voor invloed onze communicatie heeft op gedrag en gevoel, wat de ‘stappen’ zijn die we bij elke gebeurtenis onbewust doorlopen en welke vaardigheden ingezet kunnen worden om gedrag te gaan veranderen. Ook staan we stil bij de verschillende basisemoties, waarom ze belangrijk zijn, wat hun functie is, hoe wij onze kinderen kunnen helpen meer grip op hun emoties te krijgen en wat zij zelf kunnen doen als wij er niet zijn om ze hierbij te begeleiden.

 

VOORBEIDING

Voor aanvang van de workshop vraag ik je altijd minimaal 1 situatie op papier te zetten (en eventueel ook aan mij door te geven) waar je thuis moeite mee hebt. Zodat deze tijdens de workshop besproken kan worden en we samen kunnen bedenken hoe jullie hier thuis anders mee om kunnen gaan. Met behulp van verschillende materialen (prentenboeken, kaartjes, spellen ed), extra kennis en inzichten en onder mijn persoonlijke begeleiding gaan we oplossingen bedenken die later thuis toegepast kunnen worden, zodat er meer grip is op de boosheid die nu als lastig wordt ervaren binnen jullie gezin.

KOSTEN en DUUR

De kosten voor de workshop zijn € 45,- per persoon. Kom je als ouderpaar, dan betalen jullie samen € 70,-. Iedere deelnemer krijgt na afloop een boekje mee met daarin kort de basis van de besproken onderdelen.

De workshop duurt ongeveer 2 uur, maar het is verstandig om rekening te houden met een kleine uitloop. De ervaring leert namelijk dat er veel vragen worden gesteld en hier wil ik zonder tijdsdruk antwoord op kunnen geven😊.

WAAR en WANNEER wordt de workshop Grip op boosheid gegeven?

De workshops worden gegeven in mijn praktijk: Verdilaan 8 in Waalre.

Op dit moment heb ik geen zelf bepaalde momenten ingepland. Ik geef de workshop echter ook ‘op verzoek’ oftewel we kunnen samen een datum voor de workshop vastleggen. Je kunt de workshop alleen of met anderen volgen, dat is geheel aan jou. Klik op deze link en je wordt meteen doorgestuurd naar de pagina waarop je aan kunt geven dat je wilt praten over het inplannen van de workshop.

Je kunt uiteraard ook gewoon een bericht naar me sturen via info@okidokikindercoaching.nl of via 06 – 477 59 139. Zodra ik je bericht heb ontvangen, neem ik contact met je op om iets in te plannen.