Er zijn geen kieswijzers voor een goede coach

Vandaag, 15 maart 2023, zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Dus wij mogen als burgers gaan stemmen. Wij mogen als burgers kiezen voor een bepaalde partij die vervolgens dingen voor ons, onze omgeving, ons land gaat doen.

Ik vind kiezen altijd lastig, zeker wanneer iemand anders vervolgens de acties zal moeten ondernemen. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je zelf een mening hebben over de onderwerpen, moet je zelf minimaal een beetje kennis hebben over de onderwerpen. Daarnaast moet je er ook nog op vertrouwen dat de mensen waar jij je stem op uitbrengt, ook echt die dingen zullen doen waar jij achter staat. Natuurlijk zullen er compromissen gesloten moeten worden, want hier in Nederland is het niet 1 partij die het voor het zeggen krijgt, er zal altijd een coalitie gevormd moeten worden, er zal altijd met partijen samengewerkt moeten worden.

Het kiezen van een coach of therapeut kan ook een lastige keuze zijn. Want die keuze komt naar voren op het moment dat er dingen in je leven niet gaan zoals jij wilt en je zelf niet goed weet hoe je dat kunt veranderen/verbeteren. Met andere woorden, je hoofd zit al vol met van alles, meestal heb je zelf al van alles geprobeerd en bedacht en als je dan hebt besloten dat je hier hulp bij wilt hebben, dan komt het proces van het kiezen van de juiste persoon om te helpen. Hoe doe je dat, waar begin je, waar vind je die coach of therapeut die bij jou en jouw hulpvraag past?

 

Is er geen kieswijzer

Er zijn geen kieswijzers voor het kiezen van een coach. Er zijn wel een paar sites waar je meerdere coaches kunt vinden, maar daar zitten niet alle coaches uit jouw omgeving bij. Persoonlijk weet ik ook niet of het handig zou zijn om een kieswijzer voor coaches te hebben. Want hoe zorg je ervoor dat alle soorten hulpvragen die mensen kunnen hebben aan bod komen? Hoe zorg je ervoor dat de antwoorden die coaches geven, kort en bondig zijn, maar wel alles laten zien waar die coach voor staat en hoe hij/zij werkt? Zo merkte ik bij de antwoorden die de verschillende partijen gaven bij de stellingen in de kieswijzer dat hun “oneens” niet 100 % klopte. Ze stonden dan wel in het rijtje “oneens”, maar uit hun geschreven antwoord bleek dat ze eigenlijk meer in het midden zaten, of dat ze het veel genuanceerder zagen dan puur ‘oneens’. Dat is natuurlijk ook heel logisch, maar hoe je dat zou kunnen doen bij een kieswijzer voor coaches? Ik heb geen idee.

Mocht jij nou moeite hebben met de heftige emoties van je kind (of van jezelf), merken dat elk gesprek in huis uitloopt op confrontaties en ruzie of wil je graag anders reageren op het gedrag van je kind, kijk dan even op mijn website, facebook- of Instagrampagina (Okidokikindercoaching.nl)  of stuur me een berichtje. We kunnen altijd een gratis kennismakingsgesprek inplannen, zodat je kunt zien of ik de coach ben die bij jou past en jou kan helpen.

Voor nu: succes met het kiezen van de partij/persoon die jouw stem mag vertegenwoordigen in de Provinciale Staten en bij het Waterschap

Plaats een reactie