Alle kennis is waardeloos

Want …

“Het gaat niet om wat je weet, maar om wat je doet met wat je weet. Je kunt oneindig veel weten, meer bijleren, kennis vergaren… Maar als je er niets mee doet, is het weinig waard.

Sterker nog: als je niets doet met wat je weet, had je het beter niet kunnen weten. Het beter-weten-maar-niet-doen zal namelijk gaan knagen.

Kennis waar je niets mee doet, is ballast. Dus. Wat ga je doen met wat je nu al weet?”

 

Mailbox

Deze tekst kreeg ik een week geleden in mijn inbox van de 365 Academy van Arjan Vergeer en David de Kock. Ik lees hem nu pas, omdat ik vanmorgen (eindelijk) mijn inbox aan het opruimen ben en hij raakt me. Hij raakt me omdat ik iemand ben die heel veel waarde hecht aan kennis, maar deze kennis ook heel graag met anderen wil delen. Dat is ook een van de redenen geweest dat ik mijn praktijk ben begonnen: ik wil andere helpen met de kennis (en ervaring) die ik heb.

Ik heb een hele poos sterk het gevoel gehad dat ik niet voldoende kennis had om mijn klanten te kunnen helpen, dus ik bleef maar workshops en webinars volgen en boeken lezen, zodat ik mijn klanten nóg beter zou kunnen helpen. Maar hierdoor werd het eigenlijk alleen maar voller en voor een deel ook steeds warriger in mijn hoofd. Ik wilde zo graag ALLES wat ik wist, delen met mijn klanten, dat ikzelf door de bomen het bos niet meer zo goed zag.

 

Stappen zetten

Dus heb ik stappen gezet om het overzichtelijk te maken en wat schetst mijn verbazing? Dingen die ik een aantal jaren geleden heb bestudeerd en waar ik enthousiast over was, passen NAADLOOS in de dingen die ik het afgelopen jaar heb gevolgd en bestudeerd😊. Het is dus eigenlijk allemaal “een heel mooi en samenhangend bos” waar ik me in heb verdiept de afgelopen jaren.

Nu is het tijd om dit “mooie bos” in mijn hoofd met zoveel mogelijk anderen te delen. Een eerste stap hierin is mijn E-boek Grip op Boosheid. Hierin staan een aantal van de zaken die ik in mijn werk bespreek met mijn klanten, de dingen die hen gaan helpen om emoties en gedrag beter te begrijpen en er beter mee om te kunnen gaan.

 

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Ga dan nu naar het tabblad GRATIS HULP en vraag het E-boek Grip op Boosheid aan. Je kunt uiteraard ook nog andere teksten hier op mijn website lezen om meer te weten over mijn werk en over mijn passie en visie op opvoeden en kinderen.

Plaats een reactie