Wat wil ik nou? Wat zal ik nou? Waarom weet ik het nou nog steeds niet?

Frustratie, irritatie, machteloosheid en verdriet streden regelmatig om voorrang tijdens het stellen en beantwoorden van bovenstaande vragen de afgelopen 30 jaar.

Ik had zo’n moment toen ik 18 was (wat ga ik studeren?), toen ik net terug was uit Australië in 2003 (wat ga ik doen: werken of omscholen tot leerkracht?), toen ik een aantal jaar voor de klas stond (blijf ik leerkracht of ga ik terug naar het bedrijfsleven?), nadat ik anderhalf jaar op kantoor had gewerkt (ik mis het werken met kinderen) en uiteindelijk in 2018 (blijf ik in het onderwijs of ga ik vol voor mijn praktijk?).

Sinds 2003 is het antwoord op de vraag “Wat wil ik nou?” elke keer weer “Ik wil met kinderen werken. Ik wil de persoon zijn die hen kennis, kunde en handvatten geeft om stevig in de maatschappij te kunnen staan en om de wereld weer wat prettiger te maken qua omgang met elkaar.”

Als leerkracht merkte ik dat ik te weinig tijd kon vinden voor dat wat ik het allerbelangrijkste vind om ze te leren en dat is “het omgaan met elkaar”. Dus toen ik in 2012 voor mijn eigen dochter in contact kwam met een kindercoach, voelde ik meteen “dit is wat ik zelf wil gaan doen!”. Uiteraard heb ik toen niet meteen een eigen praktijk gestart (dat zou pas ‘stoer’ zijn geweest), maar vanaf dat moment heb ik wel, rustig in mijn eigen tempo, steeds meer en grotere stappen gezet om mijn eigen praktijk OKIDOKI-Kindercoaching op te tuigen.

Met als resultaat dat ik me nu zoveel als ik wil, kan focussen op het helpen en ondersteunen van ouders en kinderen. Ik heb inmiddels heel wat ouders en kinderen met mijn kennis, ervaring en enthousiasme vele inzichten, tips en tools gegeven waardoor ze als individu en als gezin weer vol vertrouwen meedraaien in hun omgeving.

Om dat nog meer te kunnen gaan doen, ben ik op dit moment druk bezig met het bedenken van ‘producten’ die ouders en kinderen kunnen ondersteunen zonder dat ze fysiek in de praktijk hoeven te zijn. Want hoewel ik intens geniet van de 1 op 1 coachingssessies in mijn praktijk, weet ik ook dat niet iedereen de stap naar individuele coaching al kan of wil zetten. Maar ik wil ook die ouders en kinderen graag een stapje verder helpen. Vandaar dat ik bezig ben met het zoeken naar die andere middelen.

Ik borrel over van de ideeën, vind het lastig om keuzes/prioriteiten te stellen, maar zodra ik een besluit heb genomen en wat verder ben met het concreet maken van het ‘product’ zal ik het jullie via dit kanaal laten weten.

Wordt dus vervolgd!!!

2 gedachten over “Wat wil ik nou? Wat zal ik nou? Waarom weet ik het nou nog steeds niet?”

  1. Heel herkenbaar, Hiske! Al die momenten waarop ik heb gedacht: wat wíl ik nu…
    Ben heel benieuwd met wat voor mooie dingen jij gaat komen. Je hebt ons in ieder geval super geholpen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie