Aparte, lastige tijden

We leven in een aparte, lastige tijd op het moment. Onze bewegingsvrijheid is beperkt, we weten niet voor hoe lang, we weten niet wat er verder nog gaat gebeuren en meningen en gevoelens gaan wereldwijd alle kanten op. Deze onzekerheid en verschillen van mening zie en hoor je overal. Tussen landen/regeringen, binnen een land en soms ook binnen families en gezinnen.

En zelfs als er geen verschil van mening is binnen een gezin, als iedereen het eens is over wat verstandig is, over het zich netjes houden aan de opgelegde maatregelen, kan er toch spanning en angst gevoeld worden. Door de onzekerheid, door het gevoel van onveiligheid en door een gevoel van machteloosheid.

Al deze gevoelens zoeken bij tijd en wijle (of heel vaak) een uitweg. De ene mens (volwassene en kind) uit zich dan in boosheid, een ander in angst en sommigen ook in verdriet. Zelf merk ik ook dat mijn lontje soms wat korter is, dat ik eerder geïrriteerd reageer op iets wat een ander doet of juist niet doet. Ik zie het op televisie in talkshows, ik zie reacties van (groepen) mensen in het journaal. Ook in mijn directe omgeving merk ik dat gesprekken negen van de tien keer gaan over de maatregelen, de dingen die we niet kunnen doen en het aparte, onbestemde gevoel dat we hebben.

De onzekerheid over het verdere verloop van COVID-19 kan ik niet wegnemen, Een oplossing voor het probleem kan ik ook niet bieden, maar hulp bij en oplossingen voor het omgaan met alle emoties die deze aparte tijd oproepen wel. Dit doe ik in de vorm van 1 op 1 sessies (met ouders, ouder en kind of kind alleen) en door workshops over het omgaan met emoties. De sessies en de workshops kunnen plaatsvinden in mijn praktijk of tijdens een wandeling voor degenen die het niet fijn vinden om lang in één ruimte te zitten.

Tijdens de 1 op 1 sessies gaan we aan de slag met een persoonlijke hulpvraag, dus een hele specifieke vraag die de ouder of het kind heeft. Als er geen specifieke hulpvraag is, maar een algemene behoefte om meer te weten over emoties en hoe je daar als ouder mee om kan gaan, is een workshop een mooie oplossing. Ik geef workshops over het omgaan met de emoties BANG, BOOS en BEDROEFD.  Je kunt je aanmelden voor alle drie de emoties, maar als je eigenlijk alleen meer wil weten over het omgaan met één bepaalde emotie (bijvoorbeeld de angst van je kind), dan kun je gewoon voor een van de workshops kiezen (in het voorbeeld dus voor de workshop BANG). Er is geen minimum aantal deelnemers, dus we kunnen er ook een 1 op 1 workshop van maken.

Via de contactformulieren op mijn website (www.okidokikindercoaching.nl) kun je je aanmelden voor de coaching sessies en/of de workshops. Uiteraard kun je me ook altijd mailen (info@okidokikindercoaching.nl) of bellen (06 – 477 59 139)

Houd jullie haaks in deze aparte en lastige tijd en wie weet tot ziens.

Groeten Hiske

Plaats een reactie