Vandaag weer een helpend zinnetje

“Soms heb je maar heel weinig nodig om je beter te voelen. Soms is één enkel zinnetje voldoende”

Met deze woorden begon het artikel dat ik in april van dit jaar op FB plaatste naar aanleiding van een kaartje dat ik uit een stapel kaartjes had getrokken. Mijn bedoeling was om dit met grote regelmaat te doen, maar ja, LIFE HAPPENED zullen we maar zeggen. Vandaag heb ik eindelijk weer een kaartje getrokken. En ook nu weer sluit de zin op het kaartje heel goed aan bij wat ik de laatste dagen voel en meemaak.

Ik merk dat ik moe ben geworden van alle meningen en gesprekken over de COVID-19 besmettingen en maatregelen. Daarom heb ik besloten om me hier wat minder actief mee bezig te houden en wat minder het gesprek hierover aan te gaan. Ik houd me aan de richtlijnen, maar verder doe ik even niets. Ik heb hier wel wat moeite mee, want ik wil altijd heel graag alle meningen en informatie tot me nemen, zodat ik mijn eigen mening en gevoel erover kan vormen. Maar ik ga me nu een beetje terugtrekken en laat me door niemand iets wijsmaken.

Daarnaast ben ik de afgelopen twee weken heel actief bezig met (de zichtbaarheid van) mijn praktijk en ook daarover heb ik heel wat meningen, webinars en gesprekken gehoord en gevoerd die mij nu erg beïnvloeden in mijn acties. De ene persoon (marketing expert, kennis, vriend) zegt dit, een ander zegt juist het tegenovergestelde en ik moet bepalen welke van de tips en ideeën het beste bij mij passen. Door zelfkennis en (levens)ervaring ben ik inmiddels wel zo ver dat ik mijn eigen koers vaar en me ook op dit gebied door niemand iets laat wijsmaken. Dit betekent wel dat dingen misschien iets langzamer gaan dan ik (of mijn omgeving) zou willen, maar het voelt voor mij goed om dingen goed te doordenken en op een voor mij juist moment te doen.

Dus het kaartje dat ik vandaag heb getrokken, past helemaal bij de Hiske van dit moment.

Mocht je zelf ook eens zo’n kaartje willen trekken, stuur me dan een berichtje met een cijfer tussen de 1 en 70 en ik trek voor jou een kaartje uit de stapel. Ik ben benieuwd of het zinnetje op jouw kaartje ook zo passend is als bij mij.

Fijne dag!

Groeten Hiske

Plaats een reactie