HELP, mijn kind is zo vaak boos en ik weet niet meer wat ik moet doen!!!! (deel 2)

Heeft jouw kind regelmatig woede uitbarstingen? Heb jij al van alles geprobeerd, maar word je uiteindelijk zelf ook woedend of voel je je juist volledig lamgeslagen? Lees dan snel dit artikel en je weet alvast een paar dingen die je gaan helpen!

Er zijn waarop je in actie moet komen om grip te krijgen op boosheid: vóórdat er boosheid is en wanneer de boosheid er in alle heftigheid is. Op 1 maart heb ik aangegeven wat je kunt doen vóórdat er boosheid is. Vandaag geef ik tips over wat je kunt doen , zodat jullie de boze, heftige momenten makkelijker aankunnen in de toekomst.

Wat kun je doen op het moment dat je kind boos is:

  • Blijf rustig, laat je niet meeslepen in de heftige emotie van je kind. Hier help je je kind namelijk het meest mee. Wanneer je rustig en kalm blijft, terwijl je kind heel fel en heftig reageert, is de kans vele malen groter dat het niet nog verder escaleert. Vaak wordt het kind vanzelf al rustiger door jouw kalmte. Daarnaast is het voor jouzelf ook prettiger om rustig te zijn (blijven) dan om boos te worden.
  • Geef je kind de tijd om de woede eruit te laten komen op de manier die jullie hebben afgesproken (bij punt 1 in mijn vorige artikel staat hoe je dat kunt doen). Hoelang je kind nodig heeft om tot rust te komen, zal per situatie verschillen. Als je afspraken hebt gemaakt over wanneer en hoe jullie na zo’n situatie weer bij elkaar komen (zie punt 3 in mijn vorige artikel), dan zal er geen nieuwe woede-uitbarsting komen, omdat je te snel naar je kind toe bent gegaan.
  • Een gesprek voeren terwijl je kind nog heel boos is, heeft echt geen zin. De hersens zijn op dat moment simpelweg niet in staat om te luisteren naar jouw adviezen, inzichten en/of opmerkingen. Dus wees verstandig en wacht hiermee tot je kind weer tot rust is gekomen.
Wil je nog meer tips en inzichten lezen? Klik dan op het tabblad BLOGS/ARTIKELEN hier op de website, daar vind je verschillende artikelen over boosheid en andere emoties. Je kunt ook het GRATIS E-boek Grip op Boosheid aanvragen via het tabblad GRATIS HULP en je kunt je aanmelden voor de workshop Grip op Boosheid via het contactformulier onder tabblad CONTACT. Uiteraard kun je ook altijd persoonlijk contact met me opnemen via info@okidokikindercoaching.nl of 06-477 59 139.

Plaats een reactie