Laat je hoofd je helpen

Want je hoofd kan veel meer dan je denkt!

 

Vanmorgen luisterde ik tijdens het strijken naar Stef Bos en toen kwam het liedje “In mijn hoofd” voorbij. Nog niet eerder gehoord, maar de tekst maakt dat ik nu deze tekst typ.

Als moeder van een kind dat last heeft van eindexamenstress merk ik dat ik me regelmatig machteloos voel. Ik wil haar zo graag helpen, maar dat kan ik niet meer altijd. Helpen met de lesstof kan ik al lang niet meer (teveel exacte vakken), maar ook helpen met de stress die ze voelt is lastig.

 

Mocht jij hier ook tegenaan lopen, dan is de tekst van dit liedje misschien ook fijn voor jou en de eindexamenkandidaat. In mijn werk (en privéleven) vertel ik anderen altijd over de kracht van onze gedachten. Ik heb hier allerlei oefeningen voor om het de ander zelf te laten voelen, ervaren. Daar zal ik voortaan ook dit liedje bij kunnen voegen, want er zit zoveel moois in de tekst. Hieronder geef ik je alvast een paar stukjes tekst, hopelijk helpen alvast een beetje:

 

 • In je hoofd
 • Kun je alles
 • Omarmen waar je bang voor bent
 • En alles geven wat je hebt
 • In je hoofd
 • Kun je alles
 • In je hoofd

 

In het lied noemt Stef Bos nog meer dingen die je kunt in je hoofd:

 • Licht zien in een donker bos
 • Je kunt wonen in je dromen
 • Je kunt een vogel zijn die vliegt
 • Je kunt de sterren laten vallen
 • Boven op de wolken staan
 • Lopen naar de volle maan
 • En weten waar de valkuil ligt
 • Met je ogen dicht

 

De komende weken zal ik verschillende dingen met je delen om jou te helpen omgaan met (eindexamen)stress.

 

Dus tot een volgende keer!

Plaats een reactie