Dank je wel lieve vriendin

Puur toevallig kwam ik je vorige week tegen en behalve het ‘gewone’ gezellige gesprek en de belofte van ons beide dat we snel weer zullen afspreken, gaf je mij iets heel moois mee. Wat is het toch fantastisch dat ik zoveel fijne mensen om mij heen heb die mij, zonder het soms zelf te weten, heel veel ondersteuning en inspiratie geven!

 

Waar ik het over heb, vragen jullie je nu misschien af?

Ik heb het over mijn vriendin die met mij deelde dat ze een mail had ontvangen voor haar zoon die eindexamen doet (net als mijn jongste dochter). In die mail stond heel veel, maar wat ze met me deelde was het volgende: Er is eigenlijk geen reden om je als eindexamenkandidaat zo ontzettend druk te maken over dat eindexamen, want ELK jaar slaagt rond de 92% van de leerlingen!! Slechts 8% van de leerlingen halen het niet. Dus als er op een school 300 leerlingen eindexamen doen, dan zullen er ongeveer 277 slagen. En DE KANS dat jij daarbij zit is dus vele malen groter dan de kans dat je bij de 23 zit die zakken.

 

Het zal niet iedere eindexamenkandidaat helpen.

Ik weet dat dit voor lang niet alle eindexamenkandidaten de stress weg zal halen, maar ik denk dat het heel goed is om dit wel met ze te delen. Want in diezelfde mail stond ook dat de helft van de eindexamenkandidaten bang is om te zakken. Terwijl de statistieken dus laten zien dat maar 8% van de leerlingen zakt en niet 50%

Doe jezelf en je kind (of kleinkind, neefje, nichtje, buurmeisje, buurjongen) een plezier en benoem dit de komende tijd gewoon een paar keer. Wie weet helpt het in jullie geval wel om (in ieder geval een beetje van) de stress rond het eindexamen weg te halen.

 

Heel veel succes voor alle eindexamenleerlingen de komende weken!!!

Plaats een reactie